2023

2023

2023 har precis börjat och just för dagen yr snön utanför fönstret. Som så ofta är det lätt att när man går in i något nytt (som ett nytt år) att man hamnar i grubblerier och reflektioner kring det som varit det som är och det som ligger framför. Som jag så ofta fått erfara de senaste åren vet man sällan om det sistnämnda på förhand. Man kan ha tankar, drömmar och förhoppningar om vad som komma skall, men veta säkert det går inte. Det är kanske tur det tänker jag.


Det jag tänker att jag ska försöka jobba med under 2023 det är att aktivt välja och välja bort. Fast jag fått öva mycket på att just välja bort, så är jag dålig på att hantera det bortvalda och blir så besviken då jag inte lyckas lösa det jag vill. Att vilja mycket, älska mycket är förstås härligt men med mild me/cfs i kombination med vissa kvarvarande biverkningar av cancerbehandling, är det svårbalanserat. Att jag just nu befinner mig i svacka orkesmässigt gör att det känns ypperligt att fokusera på att välja i år.


Det stora valet blir att i år låta måleriet stå tillbaka till förmån för skrivandet. Det är klart att jag kommer fortsätta måla men jag kommer inte söka efter nya utställningsmöjligheter och måla fokuserat inför dem. I måleriet strävar jag istället lite efter att tänka; det som blir det blir. Två nyheter för året blir dock att jag från 1 mars hyr in mig på en vägg i Gallery Interface, Tofta Konstgalleri i Varberg. Kontraktet löper på ett år vilket gör att jag kommer kunna byta ut de målningar jag visar där ett par gånger om jag så önskar vilket känns fint. Det andra är att jag i augusti kommer ha en separatutställning på Galleri Ester i Enköping. Dessa två saker är allt vad som är bokat i dagsläget och det känns lagom just nu. Jag har beslutat att jag kommer vila från Konstrikets konstrunda i år så det enda som eventuellt läggs till är någon samlingsutställning men Konst i Härryda och Konstrundan på Avenyn (om den kommer tillbaka i år)


Istället för att planera för konsten så vill jag alltså skriva mer och även hitta tillfällen att komma ut och promota min bok. Ingenting är helt bekräftat än men jag hoppas på att få vara med på Bohusläns bokmässa nu i vår och en bokmarknad i Litteraturens hus regi framåt sommaren. Utöver det hoppas jag på att kunna skriva och skriva och skriva lite till. Kanske både för barn och vuxna? Förhoppningsvis blir det lite semesterdagar som kan läggas på att åka på barn och ungdoms konferens på Litteralund i april, det tror jag hade varit en riktig boost i skrivandet.


Så ser alltså förhoppningarna ut för skapandet 2023 och utöver det hoppas jag på några lustfyllda stunder med skapande bara för skapandets skull.