Adventstid med julmarknad

Adventstid står för dörren med ljus värme och en förkänning av den jul som så småningom kommer. För mig är denna tid så oerhört viktig för att komma i stämning inför julen, samtidigt är den komplex på så vis att det lugn som jag vill ska genomsyra advent krockar med det faktum att december tenderar att bli en tid då diverse aktiviteter klumpar ihop sig. Det är lucia, musikframträdanden/föreställningar, matcher och avslutningar åt alla håll och kanter. Massor av roliga saker som tillsammans kan konkurrera ut lugnet om man inte ser upp. Så jag tänker att det vill till att stanna upp och ta vara på de små stunderna då man kan lyssna till knastret från brasan, låta blicken försvinna in i de levande ljusens låga, känna doften av glögg, clementiner och pepparkaka. Återstår att se hur jag lyckas ta vara på det i år, jag vet ju av erfarenhet att december har en tendens att rusa förbi och plötsligt står man där den 23:e och undrar hur i hela världen det kan vara julafton redan imorgon!

Oavsett hur adventstiden blir för mig i år så börjar den på det mesta möjliga juliga sätt genom att jag deltar på Röda Stens julmarknad i Göteborg nu i helgen. Efter några krassliga dagar hoppas jag därför piggna till lagom till helgen för det ska bli så roligt att vara med i detta sammanhang, känna hur julen tar sin början och möta alla fina människor besöker marknaden. Det jag tar med mig till julmarknaden är kort, tryck & affischer samt några små inramade 20x20cm målningar i mer vintriga färger. Planen var att även presentera några nytryckta tygkassar med killingmotiv men då tryckeriet fick problem med sina tryckpressar så hann de inte levereras i tid vilket gjorde att jag avbeställde sändningen helt och hållet. Kanhända provar jag att trycka dem vid ett senare tillfälle om rätt sammanhang att ha med dem i dyker upp. Som komplement tar jag istället med de få tygkassar och muggar som jag har kvar sedan tidigare samt ett gäng handmålade julgranskulor, om inte annat så för att få in rätt julkänsla :)

Är ni på jakt efter julstämning såhär i början av advent så är ni alltså varmt välkomna att besöka Röda Sten och Julmarknaden.

Öppettider
Fredag 29/11 kl.17-20
Lördag 30/11 kl.12-17
Söndag 1/12 kl.12-17