Att vara här och nu...

Vilken underbar tid vi befinner oss i, majmånad bjuder i år på finast möjliga förutsättning till återhämtning och närvaro. Jag känner hur sol och värme gör eftermiddagarna lite längre och långsammare, hur jag kan sakta ned på tempot, unna mig att sitta kvar en extra stund på altanen efter maten, ta med mig kaffekoppen ut på trappan och försjunka med blicken ut över ängen och känna lugnet inta kroppen. En välsignad tid, en tid som jag saknat och längtat efter mer än vad jag förstått, men jag känner det nu när solen värmer och ljumma vindar smeker min hud. Hur jag kan andas djupt och lugnt och finna ro om så bara för en stund. Jag är så tacksam för att maj ger mig detta i vår, att jag får hjälp att hitta de små stunderna av lugn och återhämtning mitt i en i övrigt väldigt intensiv period av året. En period där olika avslutningar avlöser varandra, där vi (jobbmässigt) börjar se tillbaka på läsåret som gått, utvärderar och så smått börjar blicka framåt. Det är mycket som händer och ska hända! Det är svårt att enbart vara här och nu, men jag gör mitt bästa för att inte rusa vidare i tanken fortare än vad jag mår bra av.
Även i skapandet känner jag en längtan av att vara här och nu, att få försjunka i måleriet med nya dukar utan press på att färdigställa inom den närmaste tiden. Turligt nog känner jag att det finns möjlighet att göra precis så under fredagarna framöver, till sommarutställningen på Traktören har jag redan ett par möjliga målningar att välja mellan och får jag inte fram fler som stämmer in på temat `Sommarnyanser´ så är det helt ok. Det ordnar sig ändå.
När jag häromdagen var på en `Starta eget dag´ för att kicka igång tankarna kring att starta eget företag, så gick jag även därifrån hem med en känsla av lugn då jag beslutade mig för att sätta igång med det praktiska i att starta företag först i augusti och att ägna tiden fram tills dess åt rent skapande och möjligtvis lite filande på företagsidén. Allting har sin tid ... jag ser fram emot och är nyfiken på framtiden men samtidigt väldigt nöjd med att bara vara här och nu. Jag ser och känner att jag behöver befinna mig just här ett tag till innan jag tar nästa steg, samla kraft för att klara av dagarna som är och dagarna som kommer. Försöka tillåta mig själv att vandra långsamt och försöka fånga de energigivande stunder som kommer min väg. Det är inte enkelt, verkligen inte, men solen och värmen hjälper mig att stanna upp och känna in. Och jag hoppas att närvaron i nuet blir enklare att uppnå och stanna i ju mer jag övar mig.