Det lilla formatet

den här våren har jag verkligen kommit in i en våg av småmålningar. Med ett gäng 20x20cm pannåer liggande började jag exprimentera med för mig nya färg och material kombinationer vilket gav ett nytt uttryck som var spännande att utforska. Efter de kvadratiska pannåerna fortsatte jag med andra i storlek 18x24cm vilket utvecklade motiven ytterligare ett steg. Att få vara i denna process och uppleva hur format och storlek, i lika hög grad som färgval, påverkar vilken bild som framträder är så spännande! Jag lär mig massor hela tiden, får omvärdera, måla över, börja om om och om igen. Frustrerande i stunden men härligt då jag tittar tillbaka och kan se en utveckling av ett nytt uttryck! Extra roligt är det förstås att mina små målningar fått sån positiv respons att jag i skrivande stund bara har den nyss avslutade målningen ovan kvar här hemma. Med ytterligare två målningar i mindre format på staffliet känner jag dock suget komma efter att skapa något större, vad eller när det blir återstår att se :)