Det närmar sig

Höstens konstveckor närmar sig steg för steg, första är det Konstriket 6-7oktober som följs av två utställningsdagar riktade mot företag och konstföreningar liksom en samlingsutställning med Konstnärsalliansen på Glasbruksmuseet i Surte 13okt - 4nov. Roligt ska det bli, inte minst Konstriket som jag har väldigt ljusa minnen av från förra årets debut där. I år kommer jag ha fler målningar i stort format än tidigare, men jag arbetar som jag skrivit tidigare även för att få färdigt ett gäng målningar i litet och mellanformat. Att kunna visa upp ett varierat utbud känns väldigt fint och jag hoppas på att få ihop en hängning som jag är nöjd med inför konstvandringen.Det känns som att vi är något färre utställare från Härryda kommun i år men jag hoppas att detta inte ska vara någon nackdel för oss utan att många ändå kommer hitta ut till oss. Jag (och säkert de andra konstnärerna) längtar så efter nya besök och hoppas att ni är många som har möjlighet att titta in någon gång under helgen!Precis som förra året är det tänkt att bli en liten samlingsutställning av kommunens utställare på Kultur i byn i Landvetter (byvägen 29) och jag funderar som bäst på vilken målning som ska få ta plats där. Kanske att det blir någon av de lite äldre målningarna så att jag behåller de lite nyare för en spännande visning här hemma. Vi får se när det närmar sig...


Det är knasigt ändå hur jag alltid upplever att det  kör ihop sig lite på slutet, jag har ända sen skolstarten känt att det funnits gott om tid att bli färdig inför konstriket och det som följer därefter, målat på och förberett så gott jag kunnat. Men såhär två veckor innan så blir andningen lätt ytlig och ansträngd när jag börjar tänka på de lösa trådar som ännu finns. Ja ja det kommer gå ihop på slutet det är jag säker på. Troligtvis påverkas känslan av det faktum att det inte bara är på konstfronten som jag ser lösa trådar utan de finns runt mig på alla arbetsområden just nu, inte det enklaste att hantera för en hjärna och kropp som ännu håller på att arbeta sig tillbaka från en utmattning. Bara att djupandas, fokusera på en sak i taget så ska väl trådarna kunna knytas ihop en efter en. Sen får jag inte glömma att känna in hur roligt jag tycker att det är, det är ju detta jag ÄLSKAR!