Det ritas, planeras och målas lite in emellan...

De sista veckorna har jag ägnat mer tid åt att rita och utforska någonslags 'målarboks' stil än åt måleriet. Helt enkelt för att det har varit vad jag orkat. Att sitta och måla ger mig ju fantastiskt mycket och är energigivande men efter att jag drabbats av utmattningssymptom så är det inte längre så enkelt att i alla lägen plocka fram färg och penslar eller att ens orka sitta upp. Att ligga ned med ett gäng kuddar uppbullade bakom ryggen och rita en stund har visat sig vara mycket mer 'görbart' det senaste och samtidigt avkopplande.
Samtidigt saknar jag verkligen färgerna och att inte kunna ägna mig åt måleriet så mycket som jag skulle önska och längtar efter att orken ska komma tillbaka och finnas så att jag kan lägga mer energi på det som det energi.
Hur som helst är bilden här ovan en av de teckningar som sett dagens ljus den sista tiden och det är roligt att göra något som jag inte gjort på länge (eller aldrig om man ser till att jag försöker skapa målarboksaktiga bilder)

Medans jag varit frustrerad över att orken inte funnits till så mycket måleri som jag önskat så har dock en del annat trillat in och fallit på plats inför framtiden. Bland annat fick jag häromdagen ett brev som lät mig veta att jag blivit invald i Härrydas konstnärsförening 'Konst i Härryda' vilket jag ju hoppats på! Jätteroligt att det blev så, nu är jag nyfiken på vad det kommer ge och på att komma med på nästa medlemsmöte och träffa de andra.

Som jag nämnt tidigare så har jag ju också slängt ut lite trådar åt olika håll vad gäller utställningar framöver och idag fick jag svar ifrån Korpens Hantverksbutik i Alingsås som nu satt och planerade för utställningar under 2019 och erbjöd mig att ställa ut 26/1-12/2. Självklart tackade jag ja till det eftersom det är ett ställe jag länge velat ställa ut på. Så nu blir alltså min första solo utställning redan i januari 2019 och inte i augusti på Gyllene Hinden. Att plötsligt ha två egna utställningar inplanerade för 2019 känns spännande och samtidigt som en lagom utmaning. Eftersom de dessutom är förlagda med ett halvårs mellanrum så känner jag mig trygg i att jag inte kommer behöva känna någon press i att hinna prestera och få fram tavlor till dem. Jag vet att även om jag målar i den låga takt som jag har nu under sjukskrivningen så skulle jag klara att ha tillräckligt många målningar färdiga att ställa ut. Dessutom hoppas jag ju på att vara tillbaka  och kunna jobba som vanligt långt innan dess, men det är ju en annan sak. Roligt känns det i alla fall att ha fått två utställningar inbokade, nu kan jag liksom släppa det för ett tag och inte behöva leta efter utställningsmöjligheter som jag gjort de sista åren. Med två egna utställningar, konstrundorna och någon samutställning genom Konstnärsalliansen och Kultur i Härryda så är det kommande året färdigplanerat och på en rimlig nivå för vad jag ska kunna klara av på ett positivt sätt.  

Jag kan ärligt säga att jag ser fram emot det år som ligger framför, ja jag känner rent av ett litet pirr i magen emellanåt och bara det är ju underbart!