Fokus på frihet och så en trädgårdsdag inemellan

Det har gått ett par veckor sedan den utställningstäta påsken och jag har trappat ner lite grann på skapartakten eller åtminstone på återgivningen av den. Försökt fokusera på själva skapandet och glädjen, friheten däri.  Jag har lekt loss och lagt ett grundlager på min största duk hittills (1,5m x 4,5m) vilket var härligt och befriat från all sorts prestation. Fritt fram att känna och göra. Längre fram ska duken delas upp i mindra dukar, om än stora i mina mått då de blir mellan 80x100cm och 100x120cm. Med tanke på vilka mått jag mestadels använt mig av hittills så är det här betydligt större och det är just det som jag är nyfiken på att utforska vidare nu. Jag tycker ju alltid att det tar en stund att jobba in ett nytt format och tidigare i vår gjorde jag en första målning i intuitiv stil som var 100x100cm så jag måste ju fortsätta och utveckla detta!

Igår blev det också klart att vi blir några konstnärer från Konst i Härryda som ställer ut på Gerbianskas trädgårdsdag på Råda Säteri på söndag den 6 maj. Jag finns på plats under förmiddagen, men målningarna finns naturligtvis att se under hela dagens öppettider, kl.11-15. Nu hoppas jag på fint väder som lockar till trädgårdsinspiration!

Men innan detta evenemang så ska det jobbas, firas födelsedagar och annat härligt. Så nu gäller det att andas lugnt, ta en dag i taget och låta saker och ting ta sin tid och bli så som de blir under de förutsättningar som råder. Tror att det blir en toppenvecka, jag ska som sagt bara se till att andas också :)