Hösten som varit...

Tänk att jag sitter här och att det redan är december, helt galet vad hösten rusat iväg! Som så ofta tidigare så har jag under hösten varit frustrerad över att jag inte hinner och orkar lägga så mycket tid på måleriet som jag skulle vilja. När allt är i full gång tar yrkesliv och vardag helt enkelt för mycket kraft för att jag ska orka ägna mig åt det som ger kraft - att måla. Motsägelsefullt? Javisst, men inte desto mindre sant...

När jag för några veckor sedan fick infallet att göra en kalender med tryck av några utav mina målningar från detta året och ge till några släktingar till jul så fick jag dock syn på vad detta år handlat om för mig rent konstnärligt. Det blir så tydligt att jag utmanat mig själv genom att fördjupa mig i det som jag kallar "intuitiva måleriet" och lära mig mer om hur jag trivs med den teknik jag använder mig av där. Fokus på färg blir mer framträdande  och jag vill skapa känsla snarare än naturtrogenhet, en skillnad helt klart. Sedan är jag ändå nyfiken på hur jag kan fortsätta framöver, kan jag kombinera mina tidigare "damer" med det intuitiva på ett mer spännande sätt? Jag har gjort ett försök under hösten men  tänker att jag behöver prova om och om igen för att finna mitt sätt.

2016-12-12135128jpg