Höstens intåg

Hösten är här, det känns i den kyliga luften då jag öppnar dörren och stiger ut på trappan om mornarna. Vissa morgnar kommer jag ut till daggtungt gräs, andra till frasig frost... vi har haft riktigt kalla nätter i veckan, nätter då det till och med kommit ett tungt lager is i hagens vattenho. Det skvallrar om vad som komma skall och jag anar att vi här kommer uppleva en något kallare vinter än där vi bodde tidigare. Dofterna förändras liksom växtlighetens färger som börjar ta en höstens gestalt samtidigt som dagarna blir allt kortare. Det är en tid att möta med alla sinnen och med stor känslighet, det är så mycket som förändras och ska tas in att det är lätt att bli överrumplad. Så känner i alla fall jag, det var ju bara några veckor sedan sommarsemestern avslutades och nu möter jag frost och kyla som förändrar omgivningen och påverkar mig rent fysiskt då händernas känslighet blir en annan. Det är tydligt att vi är här mitt i skiftet och jag tycker om hösten, tycker om de varma koftorna, ljusen att tända och samlas kring, vetskapen om trivsamma brasor som kommer tändas framöver, färgerna som tar över i skog och mark. Inte desto mindre så känner jag saknad över de varma dagarna som varit, dagar som omslutit med sol, varmt vatten, växtlighet som frodas, växer och överraskar, långa dagar.....


Hur det än känns i skiftet så vet jag att årstiden som kommer har mycket fint att erbjuda, inte minst på konstfronten. Som jag skrivit tidigare här på bloggen så har jag skalat av året betydligt i vad som varit planerat men något som kommer här i slutet av oktober är konstrundan Konstriket. Det blir tredje året som jag deltar och det blir bara roligare, i år ska jag ju dessutom öppna upp på ett nytt ställe vilket gör att det känns som något av en nystart. Jag vet ju liksom inte riktigt hur många som hittar hit ut till Härryda jämfört med Mölnlycke, det återstår helt enkelt att se. Rent praktiskt är tanken att jag ska röja upp ute i ett av ladans rum och där hänga en utställning, vill man titta in i den lilla ateljen där jag jobbar så kommer det också vara möjligt, men där är alltför litet för att kunna visa någonting. Ännu återstår ett par veckor innan det är dags och det finns tid för tricks och fix, nytt för iår är att jag (liksom ett par andra konstnärer) kommer att ha öppet även helgen efter den stora konstrundan. Det finns med andra ord fler möjligheter att titta förbi, kan man inte den ena helgen så kanske man kan den andra. Helgerna det handlar om är 26-27oktober samt 2-3november och då är det under den första utav helgerna som samutställningen på Slottet i Partille finns att besöka med vernissage fredagen 25 oktober kl.18.
 Jag hoppas så på två riktigt fina helger tillsammans med nyfikna, intresserade besökare.