Head held high...

  ...så lyder titeln på årets än så länge enda färdigställda målning. En målning som påminner mig om att lyfta blicken, sträcka på mig och vandra vidare mot en ljusare framtid. Det har varit en viktig påminnelse i det stundtals tunga som varit denna vinter, att det kommer en tid efter bröstcancern då jag får leva, må bra igen och vara frisk. Jag är inte riktigt där än men det kommer!

Som titeln skvallrar om inspirerades jag under skapandet av låten med samma namn av Kodaline. Musik fortsätter som alltid att vara en stor inspirationskälla då jag känner in, tolkar och omformar. Den kan liksom hjälpa mig att sätta tonen och få fatt på vad det är som jag egentligen känner, upplever eller behöver på ett fantastiskt sätt. En direktkoppling till själ och hjärta, vilket inte minst är hjälpsamt att ha när livet svajar.

Det har som jag nämnde ovan inte blivit mer än en färdigställd målning hittills i år, flera andra finns påbörjade men det går långsamt och mina målarstunder är minst sagt sporadiska. Till stor del beror det ju, som jag skrev, på att jag pga sjukdom inte haft energi över till det. Mina fasta målardagar har fått stryka på foten och kommer troligtvis få göra det under större del utav våren vilket jag förlikat mig med. Att kliva åt sidan och inte aktivt satsa vidare på mitt skapande var inte alls vad jag planerat för våren 2019 men nu när jag är mitt i den så kan jag faktiskt tryggt vila i att det är såhär det är tvunget att vara. Tids nog kommer nya tider med nya möjligheter, men just nu får jag vara i nuet och försöka finna den glädje och återhämtning som trots allt finns här och nu.

Tidigare i vår skrev jag om Härryda konstnärsförenings vårutställning som går av stapeln 23-24 mars på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, jag var ju osäker på om jag skulle kunna delta i år, men nu är det ändå bestämt att jag kommer finnas med på ett litet hörn. Utställningen samordnas med Lions årliga konstutställning i Ekdalaskolans aula som ligger bara ett stenkast ifrån Hulebäck och det brukar vara en välbesökt och trevlig konstrunda både att ta del av och att delta i. Så det är klart att jag vill finnas med när det verkar möjligt! Exakt hur öppettiderna under helgen ser ut är jag lite osäker på i dagsläget, jag tror det var kl.11-15 förra året och det blir troligen något liknande i år men jag får återkomma med exakt info här på startsidan när jag vet mer.

Hur som helst är ni varmt välkomna att titta förbi och ta del av all fin konst!

Härligt ändå att se hur vårutställningar och konstrundor sakta men säkert närmar sig, det om något är ju ett tydligt tecken på att våren är under intågande!