Konsthösten drar igång igen...

I fredags var det dags att dra igång ateljearbetet igen efter ett långt sommaruppehåll. Listan på saker att ta tag i hade växt sig lång under sommaren och till en början visste jag inte riktigt var jag skulle lägga krutet. Men det slutade med att det blev måleri för hela slanten då jag gav mig i kast med några mindre målningar som väntat på att få uppmärksamhet i några månader. (bland annat den här ovanför) Färgskalan skiljer sig en hel del från de jag arbetat med under sommaren vilket jag bara tycker är härligt! Det bidrar till ny energi och experimentlusta!

Att arbeta i det mindre formatet nu i början av hösten är något jag medvetet planerat för då jag saknar dessa storlekar och behöver få färdigt ett gäng till Konstriket som närmar sig med stormsteg. Det mindre formatet visade sig passa extra bra i fredags eftersom jag hade sällskap av ett febrigt barn här hemma och formatet gjorde att jag upplevde det enklare att gå ifrån när så behövdes. Planen var att fortsätta beta av några punkter från min lista med ”att göra” saker under helgen, bland annat tänkte jag fotografera muggar och väskor som ska in på hemsidan samt planera upp ett kommande erbjudande. Tyvärr smittade förkylning och feber vidare från barn till mig, så det har inte blivit någonting alls gjort på den fronten under helgen. Får försöka ta tag i det när jag piggnat till igen. Så länge använder jag vakna stunder till att låta tankar formas och lägger lösa planer för fredagarna som ligger framför…

 Självklart kommer måleriet vara i fokus men lite annat måste också fixas innan det är dags för Konstriket 6-7oktober. Jag hoppas att ni lagt dessa datum på minnet och tipsar alla konstintresserade som ni vet befinner sig i närheten av västkusten, om möjligheten att få ta del utav ett brett konstutbud denna helg. De kommuner som tillsammans utgör konstriket är Härryda, Mölndal, Partille, Lerum och Alingsås. Aktuell information med deltagande konstnärer, kartor, tider etc kommer läggas upp på www.konstriket.se allt eftersom och jag uppdaterar såklart med vad jag vet här på hemsidan.