Long time no see

Long time no see

Ser mitt senaste inlägg här på bloggen och blir förundrad då senaste inlägget handlade om min utställning på galleri Arken. En utställning som var tänkt att hänga en månad men som pga Covid19 blev hängandes ända fram till juni då alla andra utställningar blev inställda.  Ja det är bra längesedan och nu är vi redan inne i september....


Vad har då hänt i mitt konstskapande sedan dess? Tja inte jättemycket. Jag hade redan tidigt planerat för en lugn konstvår efter min utställning på Arken, lite av en utställningspaus. En utställning som jag för övrigt minns med glädje. Jag tycker verkligen om känslan inne på Arken, så varm & lugn atmosfär, det märks att de lägger vikt vid det visuella och hur vi människor påverkas utav miljön omkring oss. Efter utställningen kom då Covid19 och satte agendan även för vad som skulle bli under sommar och höst, många var samtalen i Konstrikets styrelse innan det på försommaren bestämdes att även årets upplaga av Konstriket ställs in pga Covid19. Istället för fysisk konstvandring satsar vi på uppgradering av hemsida och någon form av digital visning för att sedan ta sikte på en fysisk konstrunda lagom till 10-års jubileet nästa höst. Tråkigt såklart att det inte blir någon runda men samtidigt ville vi att samtliga deltagare oavsett riskgrupp skulle kunna delta på lika villkor och det kändes inte möjligt att få till under rådande omständigheter.


En tanke med att fatta ett tidigt besked om hur det blir med konstrundan var att det öppnar möjligheter för den enskilda konstnären att boka in andra egna utställningar under perioden som annars är vikt för konstrundan. Själv tänkte jag initialt att självklart kör jag ändå och öppnar upp ladan här hemma i kombination med att jag gör en digital utställning, att köra digitalt blev jag inspirerad att prova under påsken då en konstnär jag följer gjorde just det då konstrundan hon skulle delta i blev inställd. Nu gör nya omständigheter att jag själv räknas som riskgrupp och jag  kommer därför inte öppna upp ladan för fysisk utställning trots allt, helt krasst hade jag nog inte orkat med det rent fysiskt heller så som det är just nu. Den cytostatikabehandling  jag just nu genomgår tar helt enkelt för mycket på mig. Men jag tänker att kanske, kanske kan jag få till en liten digital utställning på facebook och instagram under en helg oktober/november...Jag hoppas att det ska funka och målar på då orken finns och tillfälle ges för att fylla upp med nya målningar att om möjligt visa vid detta tillfälle. Sen får vi som sagt se om ens en digital utställning är praktiskt möjlig för mig att genomföra, det är ändå en del förberedelser som ska göras. Målningar ska fotas, liksom tryck, affischer och vykort som även ska inventeras och sorteras på ett genomtänkt sätt. Men jag håller alla tummar och tår för att det ska funka och att jag ska må tillräckligt bra för att orka, för det hade varit så roligt att prova det här med en digital utställning!


I dagarna fick jag även veta att Konst i Härryda kommer ha en liten medlemsutställning i Konstgången på Kulturhuset i Mölnlycke 15okt-3nov och jag har anmält mitt intresse för att delta med någon målning. Pga Covid19 bjuds det inte in till vernissage eller liknande men det känns ändå kul att föreningens bredd får synas bland kulturhusets besökare.