Nyårstankar...

Tänk ändå vad tiden går, både adventstid, jul och nyår har förflutit sedan jag skrev något här på bloggen sist och nu är vi en bit in i januari! Hos mig går längtan till ljusare tider, till vår, sol och värme... Det finns en längtan efter att sätta händerna i jorden och komma igång med odling, se knoppar spira och växa sig starkare dag för dag. Det känns att ljuset kommer allt närmre och ändå så har den kalla vintern inte ens tagit sin början här hos oss. Det är blött och varmt för årstiden, ofta en 5-6 grader, de enstaka frostdagarna är alltför få och trots en längtan efter vår och värme så hoppas jag på en lite kallare period först. Jag tror vi behöver lite kyla både jag och mina växter för att komma i rätt årstidsfas. Just nu känns det mer som om är vi befinner oss inne i en lång och segdragen höst snarare än i en vintermånad, återstår att se hur resten av januari/februari blir.


Som alltid runt ett årstidsskifte så är det svårt att inte blicka såväl bakåt som framåt. Hur har året som gått varit och vad kan tänkas vänta framöver. Året som gick bjöd på såväl motgångar som välkomna nya erfarenheter och upplevelser. Det blev ett konstår där jag både höll igen och tog ut svängarna paradoxalt nog. Jag skalade av och strök en hel del ur kalendern pga personliga utmaningar samtidigt som jag hade mina två första soloutställningar. Min satsning på konstnärlig vidareutveckling och breddning fick avbrytas samtidigt som jag blev en mycket positiv erfarenhet rikare då jag öppnade upp i ateljen under höstens Konstrike. Det har liksom varit högt och lågt känner jag, men en bestående känsla i slutet av året var att jag kunnat måla alldeles för lite och det är något som jag hoppas att det kan bli ändring på under året som nu ligger framför oss. Mitt konstnärliga mål för året är på intet sätt att få ställa ut i någon större utsträckning. De hållpunkter som redan finns i form av utställning på Galleri Arken (feb/mars), öppen atelje under konstriket samt ev någon utställningsmöjlighet tillsammans med konstnärsföreningen `Konst i Härryda´ räcker gott och väl. Istället är min önskan att återigen få nå en balans i tillvaron där det finns möjlighet till regelbundet målande i veckorna, att nyorientera mig i de förutsättningar som råder och finna fungerande vägar, det är det som jag hoppas på och kommer fokusera på nu i vår. Ett fokus som känns så rätt och för mig tillbaks mot det som det alltid främst handlat om för mig; att måla för min skull, att få uttrycka mig och sätta form och färg på mina upplevelser, tankar och känslor.


Jag ser fram emot året som kommer och hoppas på mycket glädje både i stort och smått. Som en avrundning på förra året har jag nu idag äntligen uppdaterat galleriet här på hemsidan med några av höstens nyare målningar. Nu finns allt kvarvarande från 2019 inlagt och allt som läggs in framgent är från denna sidan årsskiftet vilket känns skönt och som ett slutgiltigt litet avstamp in i det nya.


Med det önskar jag er alla en fin start på 2020!