Nytt år...

Nu i dagarna kring det nya året har jag läst så många olika summeringar av året som gått och därigenom börjat brottas med känslorna kring mitt eget år. När jag tänker tillbaka på mitt år så är min initiala känsla att det varit ett ovanligt tungt och kämpigt sådant och det är väl det som gjort att jag dragit mig för att summera det, för vem vill lista upp topp tio med tråkigheter? Efter att ha brottats med känslorna så har jag nu några dagar in på det nya året ändå kommit fram till att det ju också funnits en mängd ljusglimtar som jag bär med mig.

 Konstnärligt har jag ju till exempel fortsatt att gå framåt, jag känner mig mer och mer trygg i mitt konstnärskap och har fått glädjas åt att göra nya bekantskaper och vidga mitt nätverk genom deltagande i ex. Konstriket och julmarknad på Kultur i Byn. I slutet av året blev jag även invald som medlem i KFA (Konstnärsalliansen) vilket glädjer mig väldigt mycket och får mig att våga tro på än mer nätverkande och möjligheter till utställningar under 2018. Samtidigt som jag tog mod till mig och ansökte till KFA så skickade jag även in en ansökan till Härrydas konstnärsförening, från dem har jag ännu inte hört någonting men jag hoppas på ett positivt besked från dem som förhoppningsvis kan öppna än fler dörrar.

Jag glädjer mig även åt att jag fått se flera målningar flytta vidare till för mig både kända och okända köpare och att vykort, kalendrar och inramade tryck varit framgångsrikt att ha med på utställningarna.

I december tjuvstartade jag ett konto på www.society6.com genom att lägga in några motiv för konsttryck, mobilskal, resemuggar och liknande. Jag investerade även i en ordentlig kamera för att   under 2018 kunna ta bättre bilder av mina målningar och därigenom kunna erbjuda ett än större utbud av artiklar via society6.

En annan plan för 2018 var att nu i januari gå från hobbyverksamhet till att starta eget företag, men eftersom jag är fortsatt sjukskriven på halvtid för min utmattning även i januari så får detta vänta tills jag är helt på banan igen. Lite frustrerande är det att inte orka/klara av allt man vill när man vill, men jag håller fast vid målet och har stora förhoppningar på att kunna ro iland startande av företag senare under året.

Det finns som sagt mycket positivt som startat under 2017 som jag ser framemot att få vidareutveckla under 2018. Och jag tror trots allt på en ljusnande framtid där jag själv får må bättre, orka mer och lyckas balansera bättre mellan livets olika delar. Jag har bestämt mig för att 2018 försöka vara extra snäll mot mig själv genom att acceptera hur jag känner, tillåta mig återhämtning och göra mina val utifrån vad som är hållbart för mig. Lättare sagt än gjort men viktigt för både mig själv och familjen att jag jobbar mot.

Nya mjuka steg framåt är det alltså som gäller, med mycket kärlek, lust, liv, kreativitet och öppenhet som centrala värden i livet. Så välkommen 2018, jag tror dig om mycket gott!