Nytt år, nya utmaningar?

Ett nytt år har just påbörjats och som alltid är det lockande att tänka framåt och fundera kring vad det kan komma att föra med sig. Jag har en tendens att tänka allt för mycket ibland, att vrida och vända på saker, fundera över och roa/oroa mig med olika scenarion. Istället för att bara vara här och nu, och njuta av det som är just nu.
Jag hoppas dock att 2017 blir ett år då jag kan få tillräckligt med tid för måleriet för att känna att jag kommer fortsatt framåt. Att mitt inre mål ska få ligga på att fortsätta utveckla den typ av måleri som jag började utforska under 2016, kanske i kombination med hattar och kvinnor, eller kanske inte? Jag vill egentligen inte låsa fast mig vid en förutbestämd tanke utan kunna måla fritt efter vad som känns bra i stunden. Prova mig fram utan krav på resultat....

En utmaning som jag gett mig själv iår är dock att "snabb" skissa människor i helfigur. Jag hoppade med i en årsutmaning som går ut på att man gör en snabb skiss per dag just för att öva upp sig vad gäller linjer, proportioner etc. Bilderna läggs ut på instagram under #everydayin2017 För min egen del har jag valt att inte publicera varje dag och dessutom bestämt att jag framförallt ska göra en skiss de dagar som jag inte målar. Allt för att hålla press och prestation under kontroll :)