Nytt, nytt och lite gammalt

Ibland svänger livet in på oväntade vägar vid oväntade tidpunkter. Så har det absolut blivit för oss det sista. Helt plötsligt har vi börjat röra oss mot drömmen om ett lite mer lantligt liv, med nya möjligheter och lockelser. Vi fann, utan att egentligen ha letat, ett hus som tycktes kalla på oss, som bar på de möjligheter som vi vill åt och nu är det klart att det blir vårt framåt våren. Även om det kan uppfattas som impulsivt att helt hux flux köpa sig ett hus utan att egentligen ha letat så är det en dröm som funnits sedan länge. Men vi har inte riktigt trott den vara möjlig att förverkliga fören om ett bra tag och därför har vi inte pratat så mycket om den de sista åren, drömmen har fått vila helt enkelt. Tills detta fantastiska ställe dök upp som från ingen stans för någon månad sedan, vill säga. Det blir ett byte som innebär en hel del jobb till en början, mycket att fixa och pilla med, så mängden måleri kommer troligen att få krympa något de närmaste månaderna. Samtidigt behöver jag försöka hålla fast i mina målarfredagar, både för att jag behöver dem rent personligt men också för att det ju faktiskt finns ett par utställningar att måla till under nästa år. Men jag tror att det blir bra, jag får bara fortsätta jobba på att finna balansen mellan livets olika delar.

Så vad är det då för utställningar och evenemang som kommer framöver?
Ja, först ut är Julmarknad på Lindholmen 1-2 december, vilket är något som jag ser fram emot. Eftersom jag inte deltagit förut så blir det en ny upplevelse och jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, det ska bli riktigt spännande att se hur det faller ut.  När vi sedan går in i det nya året så har jag min första separatutställning på Galleri Korpen i Alingsås med vernissage lördagen 26 jan. Självklart väldigt spännande och roligt, men också lite läskigt, tänk om ingen kommer och vill titta......

Efter den utställningen dröjer det några månader innan det är dags för nästa anhalt som blir en utställning tillsammans med konstnären Anne-Mari Seve hos Vårgårda konstförening 23/3-13/4. Denna utställning är en nyhet som blev inplanerad nu i dagarna och som jag ser framemot väldeliga. Inte minst ska det bli spännande att vara med på det konstcafe som föreningen ordnar i samband med sina utställningar, ett cafe då jag och min medutställare får chansen att träffa konstintresserade och berätta om vår konst och våra konstnärliga processer. Någonstans i samma veva är det troligtvis dags för konstvandringen i Mölnlycke centrum men datum för den har jag inte fått än, jag håller tummarna för att det inte krockar! Så, så ser det ut de närmsta månaderna, det finns lite att måla inför. Hur det än är så känns det mest inspirerande att tänka på det, inte det minsta stressat egentligen. Jag har ett flertal målningar på gång som tillsammans med ett gäng färdigställda kommer kunna utgöra en fin grund för utställningen i Alingsås, så det kommer att bli bra.

Månaderna som nu följer kommer med andra ord bli innehållsrika både vad gäller egna utställningar och i vardags/ familjelivet i och med en kommande flytt. Tänk vilka svängar livet kan ta ändå!