Omvärderande, soundtrack och färgrikedom

2017 har varit ett omtumlande år för mig, ett år då jag redan kraschat fysiskt två gånger till följd av utmattning och nu lever i ett ständigt omvärderande av mitt liv och mina livsval. Jag har nu i höst äntligen tagit hjälp för att reda ut mig själv och mitt sönderstressade sinne och det känns så bra. Samtidigt är det inte ett enkelt jobb, just nu känns det som om jag kämpar för att hålla mig flytande på livets alla plan. Men samtidigt känns det faktiskt som om jag är på väg mot något riktigt bra, jag får stöd och hjälp i att reda ut mina tankar, mina värden och val i livet. När jag kommit igenom det jobbiga som känns i varje cell just nu så kan det bli fantastiskt!
 De senaste veckorna har måleriet varit det område i livet där jag känt att jag får vila och återhämtning, det har betytt att jag tagit alla chanser jag fått och målat (för mig) ovanligt mycket  och jag älskar det! Längtar efter mer!!

Ett annat område som jag återerövrat de senaste månaderna är musiken. Under väldigt många år levde jag med upplevelsen av att jag inte orkade några mer ljud när jag kom hem efter jobbet, huvudet var liksom fullt på intryck. Jag slutade även spontansjunga för mig själv medans jag grejade med något.  Nu har jag musiken där igen, ett soundtrack till livet, inte minst i mitt skapande och jag kommer på mig själv med att omedvetet sjunga med och ta små danssteg till musiken. Det gör mig så glad och får mig återigen att känna att det kommer bli bra det här, det tar bara lite tid...

Målningen här ovan har jag arbetat med från och till den senaste månaden, många färglager har det blivit och jag tycker att uttrycket blev ett annat än på tidigare målningar. Som soundtrack under målandet hade jag Coldplays  A head full of dreams och blandade låtar från Imagine Dragons. Och jag tänker att det skiner igenom, men det kan mycket väl vara så att det bara är jag som ser det och då är ju det helt ok, för för mig är upplevelsen av hopp, värme, kärlek så stark. Jag fick en sådan varm känsla i kroppen när jag såg Coldplay på Ullevi i somras, det blev liksom en uppenbarelse av att vi är fler som ser världen i dessa starka, klara färger. Färgrikedom påverkar och gör skillnad! Så hur målningen än uppfattas av andra så väljer jag att tillägna den till Coldplay för den kärlek de sprider i världen. Tittar man noga i nedre partiet på målningen ser man även spår av några textrader från Foo Fighters så nog hade jag fler inspirationskällor  under måleriprocessen :)