Pågående...

För några veckor sedan skrev jag om lusten att experimentera, leka och prova på nya motiv/icke motiv. När jag snubblade över en februariutmaning med afrikatema såg jag det som en chans att verkligen leka loss. Oändliga möjligheter! Men vad händer då jag lekt fram bakgrunden? Tankarna börjar forma ett motiv och vips så står hon där lika självklart som vanligt. Jag kommer helt enkelt inte undan utan det blir ett kvinnoporträtt även om kvinnan denna gång delar utrymmet med en färgstark fågel (Lilac breasten roller). Kanske blir det den nya tvisten i mina målningar, att få till ett samspel eller en övergång till djurriket? Jag vet iallafall att jag vill fortsätta leka så får vi se vart det slutar, kommer det synas som en förändring i mitt måleri i slutet av året eller kommer det största förändringen vara inuti mig? Återstår att se...  (Ovan ser ni  utmaningsbilden under arbete.)