Semestertider

Det är semestertider och jag befinner mig mitt i min. Sommaren är ju fantastisk såhär långt. Solig, varm och härlig! Jag njuter verkligen även om jag inte är en "solpressare" , i veckan som gått har jag till exempel spenderat ett par dagar inomhus i ateljen och målat på i ett härligt flow. Lika härligt det, med varma vindar som fläktar in genom en öppen dörr. Att ta dagen som den kommer i kombination med ha precis lagom mycket/lite inplanerat under semesterveckorna för att det inte ska bli slentrian i det också, är själva tjusningen med semestern har jag börjat tycka. Jag trivs så bra med att flyta runt här hemma, kunna måla lite, skörda örter i trädgården, åka iväg med barnen och ta ett eftermiddagsdopp. Spontant och enkelt, utan att behöva förbereda och fixa en massa för att få dagen att fungera. Så ja... det är härligt att få befinna sig i semesterlunk.
Jag såg förresten att det var riktigt länge sedan jag skrev blogginlägg sist, då var det studentfirande och utställningen på traktören låg fortfarande några veckor bort. Det känns lite konstigt med tanke på att det redan nu på torsdag är dags att hämta hem målningarna igen. Tiden går minst sagt fort! Nu dröjer det troligtvis fram till konstrikets konstvandring (första helgen i oktober) innan det är dags för utställning igen. Det kan hända att det dyker upp någon samlingsutställning också innan dess, men ingenting är spikat och det får bero på vad jag har att visa tänker jag. Vill man se några av mina målningar i cafe/restaurangmiljö så finns några stycken utställda på Kitchen4you i Mölnlycke under sommaren. Än så länge har jag inget slutdatum för detta utan de finns där över sommaren så får vi se hur det blir sedan när skola och jobb drar igång igen.

Även om jag målat på i ett härligt flow den här veckan så har jag egentligen bestämt mig för att ta semester även från det "schemalagda" skapandet under sommaren. Det betyder att jag inte arbetar aktivt för att sprida min konst, uppdatera instagram, hemsida, blogg och facebooksida. Det finns ingen press eller förväntan på att detta ska ske, sedan hamnar jag ju här lite ändå men det är bara för att jag känner ren och skär lust att skapa, dela och inspireras. Precis innan semestern skickade jag iväg en förfrågan om ännu en nätbaserad kanal att dela mina målningar på och under vår fjällsemester fick jag positivt besked tillbaks från dem vilket känns väldigt roligt. Jag återkommer med mer info om detta när allt är klart...Jag börjar också inse att det snart är dags att börja kolla upp utställningsmöjligheter inför senhösten 2019 och våren 2020. Insåg ju förra året (när jag fick utställningsplats på Korpens lustgård, Alingsås i januari nästa år och på Gyllene Hinden i Hindås i augusti 2019) att det gäller att vara ute i god tid. Meen det är något jag får försöka lägga åt sidan tills efter semestern. Att börja utarbeta nya jobbstrategier framåt är väl sådant man ska vila sig från under semestern om jag förstått det hela rätt. Helt enkelt tycker jag dock inte att det är, för när kropp och själ vilar helt från mitt andra jobb (som ateljerista på en förskola) så finns ju plötsligt mycket mer tid och kraft att tänka kreativa tankar kring mitt eget skapande. Att trycka undan det, är snudd på omöjligt, tankar och ideer bubblar liksom bara upp i en strid ström. Jag jobbar på att försöka skriva ned, lägga åt sidan och tänka att jag får titta på det mer senare. Tur att jag har min lilla röda anteckningsbok att samla min tankar och infall i...Praktiskt skapande vilar jag dock inte ifrån än så länge och det beror helt enkelt på att jag har en så stark längtan till att skapa just nu och till att göra det helt utan press och deadline. Att skapa för min egen skull helt enkelt och göra det så mycket eller så lite jag vill och kan. Låta måleriet vara den avkoppling och källa till kraft som den kan vara, bejaka själva anledningen till att jag känner en sådan stark längtan till att lägga allt mer tid på måleriet.
Hur resten av semestern kommer se ut skapandemässigt vet jag inte, jag tar som sagt en dag i taget. Andas in, andras ut, känner efter, känner in omgivningen och lever så som känns bäst för dagen.... Det är sommar!!!