Skapandet och utställningar för året

Skapandet och utställningar för året

Vi är inne i april redan och tre månader har rusat förbi sedan jag sist skrev om vad jag önskade mig utav året som då låg framför rent skapandemässigt. Det har varit tre månader då skapandet fått stå tillbaka mer än vad jag trodde att det skulle göra då, i början av januari. Tre månader där jag så här långt tillbringat totalt 28 dagar på sjukhus pga operationer och komplikationer utav dessa. Då i januari var planen en liten operation med någon till några dagars sjukhusvård, men saker och ting förändras och sjukdomen ville annorlunda och det har ju självklart påverkat vad jag orkat och klarat när jag väl varit hemma. Både behandling och återhämtning har helt enkelt tagit mycket längre tid än vad någon trodde då i januari.


Men är allt mörkt då? Nej naturligtvis inte, faktum är att jag det senaste kommit till en punkt där jag återigen kan ha bra dagar som jag kan välja att ägna åt måleri. För bara några veckor sedan lyckades jag därför färdigställa två målningar som kommer vara mina bidrag till en samlingsutställning med Konst i Härryda. Utställningen tar plats i Nemeshallen, Mölnlycke kulturhus 17-24 april och det kommer även gå att se den digitalt via kulturhusets hemsida. Att jag lyckades få till två målningar speciellt för den utställningen känns väldigt bra för även om jag har en hel del liggande från förra året som inte heller visats live förut så fick jag nu möjlighet att jobba fram motiv och färgställning som skapar vårkänsla och det känns passande för denna vårutställning.


Jag vet att jag också skrev att sökande efter nya utställningsmöjligheter inte var något jag kände behov av inför året som kom och det står jag fast vid. Jag har inte aktivt sökt efter detta. Däremot så börjar det dyka upp saker som känns spännande och roligt inför hösten. Först och främst så är det beslutat att Konstriket kommer gå av stapeln i år vilket känns jätteroligt efter pausen förra året pga corona. Första helgen i oktober öppnar jag alltså upp ladan här hemma för besök igen och det ser jag verkligen fram emot! Sen fick jag i veckan information skickad till mig angående en konstvandring som kommer hållas på Avenyn i Göteborg 18-19 september och dit har jag också anmält mitt intresse. Upplägget kommer vara ungefär samma som när vi hade konstvandring i Mölnlycke centrum under några år, dvs att konstnärer "paras ihop" med butiker, frisörer, restauranger, hotell etc och under helgen visa sin konst i deras miljöer. Väldigt roligt var det då och jag tänker mig att det blir perfekt att göra en sådan vandring på Avenyn, det borde kunna dra en stor publik.Sen går jag också och lurar på om jag ska skicka in en ansökan till Nordisk Salong på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Ansökan dit är öppen tom 31 juli så jag har ett tag på mig att bestämma mig, men kanske att jag skickar en ansökan. Där är det dock ganska svårt att komma med tror jag då konstnärer från hela norden kan söka men söker man inte alls så har man då rakt ingen chans... så ni ser, det har blivit lite tankar på utställningar ändå. Men som sagt så är det (borträknat utställningen med Konst i Härryda) först i höst som det drar igång, vilket passar mig bra då det de närmsta månaderna kommer vara fortsatt svårt att förutse ork på grund utav fortsatt cancerbehandling för min del. Men till hösten då håller jag tummarna för att jag är igenom allt och att livet fungerar mer "vanligt" igen! Tills dess tar jag vara på de stunder som finns till att få måla, skriva eller vara kreativ på andra sätt.