Tid för lugn och planer inför advent

Nu har det har gått ett par veckor sedan konstvandringen och jag har gått in i ett lite makligare tempo med måleriet. Under början av hösten målade jag ju mer än någonsin, men så var det också det enda sätt till avkoppling som funkade då när hela min kropp gick på högvarv och inte kunde slappna av. De senaste veckorna har dock en enorm trötthet tagit över efter det där uppvarvade, och när värken och tröttheten slår sig ihop  har jag inte så mycket val att göra annat än att lyssna och då blir det mindre tid vid stafflit. Men det känns ändå helt ok då jag vet att både lusten och orken kommer jobba sig tillbaka bara jag ger det tid och lyssnar inåt.

Lite små målningar har jag ändå pågång, jag grundade dem alla på en gång och har dem stående tillsammans medan jag jobbar på dem. På det viset tänker jag att att de kommer ha drag som håller dem samman samtidigt som de skiljer sig åt i motiv. När jag började måla var planen att få in mer rött alternativt blå/vita vintriga toner, sen går det ju som det går med det jag tänker ut på förhand. Nu när den första av målningarna är att betrakta som klar så ser jag ju att det turkosa tar stor plats även här meeen det är ändå skillnad från den grönska som präglat många målningar det sista halvåret, så jag får vara nöjd med det. Såhär såg målningen ut i några av de stadier som den genomgick:

20171025_145910815jpg  IMG_20171025_152053_630820jpg  IMG_20171025_152053_631816jpg  20171105_153909jpg

Slutfotot var som vanligt svår att få rätt färgkänsla i så jag får se om jag försöker fotografera dem i bättre ljus lite längre fram.

Tanken med de fyra små målningarna är annars att de ska bli "vintriga" nog för att få följa med på den julmarknad på Kultur i Byn som jag kommer delta i söndagen den 1:a advent. Förutom ett gäng småmålningar plockar jag med mig mina Konstkalendrar för 2018, vykort och ett gäng handmålade julgranskulor.  Under julmarknaden håller även cafeet som ligger intill utställningslokalen öppet med julfika och mitt emot ligger Trädgårdsforum som säker har fyllt på sitt julsortiment till bredden denna helg så jag tänker att det kan bli ett fint utflyktsmål för många den där första söndagen i advent.