Vernissagedags!

Imorgon är det äntligen vernissage på Galleri Arken och det gör mig väldigt medveten om det här med tid och vilket märkligt fenomen det egentligen är. Jag minns ju såväl hur det kändes i höstas, att jag hade oceaner av tid kvar tills det var dags för utställning och hur jag tänkte kring vad jag ville skapa för nya grejer till den. Och nu så är vi redan här, utställningen hängdes igår och med mig hade jag såklart endel nytt men även några målningar som varit med på förra årets utställningar i Alingsås och Hindås. De senaste veckorna har jag verkligen blivit varse det jag egentligen vet sedan tidigare att det går verkligen inte att veta hur lång tid en målning tar att färdigställa. Det senaste halvåret har jag arbetat parallellt med flera lite större målningar med förhoppningen att få med dem alla till utställningen på Arken. Några av dem har gått relativt fort att få till på ett sätt som gjort mig nöjd, någon har jag råkat gå för långt med men ändå känt att `fine det var såhär det blev´ och ytterligare några har jag kämpat med under flera månader tid. Jag har startat om, rollat över, bytt färgriktning etc etc utan att riktigt få till det och dessa målningar står såklart fortfarande kvar här hemma i ateljen... och jag undrar var det egentligen är som gör att det ibland är så lätt att hitta "rätt" medan det andra gånger är stört omöjligt?!

Helt galet, både fenomenet tid och tidsåtgången till vissa målningar!

Hur som helst så var det morgondagens vernissage jag började skriva om, kl.12-17 finns jag och den andra konstnären, Lena Johansson, på plats och det ska bli så roligt. Jag tycker Arken känns som ett så härligt ställe att ställa ut på, inrett med en harmonisk färgskala som bjuder på en härlig atmosfär. Sen är det ju roligt att det är mycket hotell & spa gäster samt konferensdeltagare som rör sig i huset under veckorna så att utställningen ses av många som kanske aldrig skulle tagit sig till ett galleri för att ta sig en titt. Jag tycker om när konsten vävs in i miljön vi vistas i på det viset, vare sig det är på ett hotell, ett sjukhus, ett bibliotek eller hos en frisör så blir jag glad av att överraskas utav konstverk av olika slag när jag kommer dit. Och nu kanske jag får glädja någon annan som fungerar på samma sätt som jag och det är ju faktiskt lite häftigt ändå!

Utställningen på Arken blir förresten det enda i utställningsväg för mig nu i vår och sommar, jag har aktivt valt bort att delta i något mer sammanhang för att få ro att låta livet och skapandet komma i balans och bli så harmoniskt det går. Däremot går det såklart jättebra att besöka mig hemma i ateljen om det är några målningar man vill titta närmare på framåt våren, det är bara att höra av sig så bokar vi in en tid som passar.

Men först är ni alltså välkomna till Galleri Arken där utställningen hänger 22/2-18/3


Många kramar till er alla!!!